6 مورد از مهم ترین مهارت های شغلی مورد نیاز در بازار کار
روزانه تعداد زیادی آگهی استخدام و فرصت شغلی را میتوان در روزنامه یا شبکههای مجازی مانند تلگرام پیدا کرد که هر کدام مهارت های شغلی خاص خود را میطلبد.
این موقعیت های شغلی در زمینههای زیادی مانند کار اداری، حسابداری، برنامه نویسی، مهندسی، فروش و بازرایابی و … وجود دارد که افراد زیادی میتوانند از این موقعیتها برای به دست آوردن شغل استفاده کنند.
اما نکته جالب این است که جوانهای زیادی را میبینیم که هر روز از نبود کار گله میکنند و نکته جالب تر اینکه کارفرماها و صاحبان مشاغل نیز از کمبود نیروی کار!
به نظر شما دلیل این تضاد چیست؟ با اینکه چرا هم کار هست و هم نیروی کار ولی باز هم در جامعه بیکاری وجود دارد؟
جواب این سوالها در عدم وجود مهارت و تخصص در افراد جویای کار برای ورود به بازار کار است.
در حقیقت با توجه گسترده و تخصصی شدن مشاغل، بازار کار نیاز به افرادی دارد که تخصص لازم را برای انجام آن شغل داشته باشند و مجموعه این تخصصها را مهارت های شغلی میگویند.
این مهارتها دو گونه است: مهارتهای عمومی و مهارتهای تخصصی
مهارتهای عمومی در هر شغلی مورد نیاز است و هر فردی باید آنها را بلد باشد و در حقیقت صاحبان مشاغل از نیروی کار خود توقع دارند که این مهارتها را داشته باشد.
مهارتهای تخصصی نیز مربوط به شغلی است که فرد آن را انجام میده. به عنوان مثال یک حسابدار باید مهارت حسابداری بلد باشد و یک برنامه نویس هم باید به زبانهای برنامه نویسی مسلط باشد.
در این مقاله به معرفی 6 مورد از مهمترین مهارت های شغلی مورد نیاز در بازار کار را از نوع عمومی میپردازیم.
مهارت های شغلی مورد نیاز برای ورود به بازار کار
1- روابط عمومی
روابط عمومی یکی از مهم ترین مهارت های لازم برای ورود به بازار کار و همچنین دارای درجه اهمیت بالایی برای افراد کارفرما است.
شاید بتوان افراد زیادی را پیدا کرد که با وجود داشتن رزومه قوی یا تحصیلات بالا باز هم در مصاحبه شغلی رد میشوند و علت آن هم نداشتن روابط عمومی خوب و فن بیان خوب است.
بهتر است بدون معطلی به سرعت شروع به یادگیری این مهارت شغلی بسیار مهم کنید.
2- نرم افزارهای مجموعه آفیس
باید قبول کنیم که اگر بخواهید حتی یک کار ساده را در یک شرکت شروع کنید، باید تسلط نسبی به نرم افزار های مجموعه آفیس داشته باشید.
باید ورد را بلد باشید که بتوانید نامه هایی را به اشخاص یا شرکتها تایپ کنید و یا اگر حسابدار هستید باید به اکسل تسلط داشته باشید.
خلاصه کلام کار با نرم افزارهای مجموعه آفیس از مهم ترین مهارت های شغلی مورد نیاز بازار کار است و باید صادقانه گفت که اگر در کار با این مجموعه مبتدی هستید راه سختی در پیدا کردن شغل مناسب برای خود دارید.
کار گروهی به این معناست که چند نفر برای رسیدن به یک خواسته مشترک با هم همکاری دارند. در این گونه از فعالیتها باید به یاد داشته باشید که موفقیت آن کسب و کار مهم تر از خواستههای افراد است.
ممکن است که در یک شرکت یا یک سازمان یا حتی یک هایپر مارکت دو نفر همکار از هم خوششون نیاد ولی این دلیل نمیشود که این رفتار باعث شکست آن کسب و کار شود.
باید اصول کار تیمی و همچنین نحوه رفتار با همکاران را یاد گرفت و این مورد نیز برای کارفرماها بسیارمهم است.
4- توانایی مدیریت خود
توانایی مدیریت خود یا خود مدیریتی به این معنی است که فرد بتواند در انجام کارهایش نظم داشته باشد، اولویت بندی کارهایش را فراموش نکند و همچنین دارای قدرت برنامه ریزی باشد.
چه بخواهید در شغل خود به موفقیت برسید و چه در زندگی شخصی باید مهارت خود مدیریتی را فرا بگیرید و کارهای خود را به نحو احسن انجام دهید.
به زبان ساده تر خود مدیریتی یعنی اینکه فرد بدون اینکه اجباری در کار باشد، بتواند زندگی خود را منظم کند.
5- انگیزه
مدتی در یک شرکت خصوصی به عنوان یک کارمند ساده مشغول به کارشده بودم. هر روز صبح به محض اینکه صدای زنگ تلفن به گوشم میرسید، از اینکه باید ازخواب بلند شوم و یک ساعت تو مسیر باشم که به محل کار خود بروم، انگار دنیا تو سرم خراب شده است.
بعد از کلی فکر کردن به این نتیجه رسیدم که من انگیزه ای برای رفتن به سر کار ندارم و البته نبود علاقه به کار هم خود یکی از عوامل نداشتن انگیزه است.
اگر میخواهید در کار خود موفق شوید باید برای خود انگیزه داشته باشید. از خود بپرسید انگیزه من از کار کردن چیست؟ درآمد، حس استقلال طلبی، رسیدن به رفاه یا…؟
اگر تمامی مهارت های شغلی را داشته باشید ولی انگیزه نداشته باشید در کار خود موفق نخواهید بود.
6- توانایی به روز رسانی خود
به تصویر بالا نگاه کنید. سالها پیش فقط تلوزیون بود و رادیو و روزنامه! ولی الان یک گوشی اندروید میتواند تمامی امکانات این سه وسیله را برای ما یک جا فراهم کند.
به لطف ظهور شبکه های اجتماعی و گوشیهای هوشمند کارها به شکل ساده ای پیش میرود. این تغییر به منزله این است که تکنولوژی با سرعت بالایی به جلو حرکت میکند و اگر کسی نتواند خود را با این تغییرات وفق دهد، به طور حتم از پیشرفت باز میماند.
بنابراین به عنوان کسی که قصد دارید وارد شغلی شوید باید مدام در حال به روز کردن اطلاعات خود باشید. چه در حرفه و چه در زمنیه رشد و توسعه فردی خود.
برای موفقیت در شغل خود سعی کنید این مهارت شغلی را در خود پرورش دهید و مدام دانش خود را به روز کنید.
در این مقاله سعی شد که شش مورد از مهارت های شغلی مورد نیاز برای ورود به کسب و کار را با هم بررسی کنیم و همچنین متوجه شدیم که نه تنها کار وجود دارد بلکه به لطف اینترنت وشبکه های اجتماعی مشاغل جدیدی نیز به وجود آمده است.
باید توجه کنیم که افراد زیادی هستند که آمادگی لازم برای ورود به بازار کار را دارند، ولی به دلیل نداشتن مهارتهای فوق موفق به پیدا کردن شغل دلخواه خود نمیشوند.
باید توجه کرد که هدف یک کارفرما برای استخدام فردی این است که یک نیروی کار به راستی برای آن کسب و کار کارایی داشته باشد و مطمئن باشید که اگر مهارتهای فوق را به خوبی داشته باشید، بیکار نخواهید ماند.
البته این مهارتها فقط به موارد ذکر شده در مقاله ختم نمیشود و میتوانید با سرچ در اینترنت از دیگر مهارت های شغلی مورد نیاز برای ورود به بازار کار اطلاع پیدا کنید.
نظرات بسته شده است.