از کجا بدونم ایده شغلی من جواب می دهد؟
آیا ایده شغلی من جواب می دهد؟
تازگی ها یک ایده شغلی در ذهنتان جرقه زده است. با هیجان تمام سراغ اینترنت می روید و می خواهید ببینید که این کار را کسی دیگر هم انجام داده است. قبل از جستجو احساس می کنید که تمام دنیا بی خبر از ایده شما هستند. با خودتان فکر می کنید که وای… اگر بگیرد چی؟… حسابی نونم توی روغن هست.
چند سایت را جستجو می کنید و پس از بررسی متوجه می شوید که نفرات قبلی هم یک جورایی این کار را انجام داده اند. تقریبا تب کارآفرینی فروکش می کند. چند روز بعد با یک ایده جدید، مجدد همین فرآیند تکرار می شود. این بار احساس می کنید که ایده شغلی شما اجرا شده اما نسبت به آن چیزی که در ذهن شما هست فاصله زیادی دارد. خوشحال و شادمان می شوید که کمترین میزان رقیب دارید و البته اون ها هم کاری که شما می خواهید انجام دهید را به صورت کامل انجام ندادند. حال این سوال برایتان مطرح می شود که آیا ایده شغلی من جواب می دهد؟ آیا کسی هست که الان در حال کار روی ایده من باشد؟ و ده ها سوال دیگه…
دوست خوب من؛ همان طوری که مشاهده می کنید شعار ما این هست که شما باید به بهترین نسخه خودتان تبدیل شوید. در این صورت با قاطعیت می گویم که ایده شما جواب می دهد. خب بیایم کمی بیشتر و شفاف تر صحبت کنیم. فقط شما باید اندکی صبر و حوصله به خرج دهید تا نتیجه خوبی بگیرید. چون یکی از ویژگی های یک فرد کارآفرین داشتن صبر و حوصله هست و از همین حالا باید تمرین کنید.
اولین گام این هست که شما به خودشناسی خوبی رسیده باشید. وقتی با ابزارهایی وب سایت های نوپا را بررسی می کنم اغلب در شش ماهه اول و نهایتا تا یکی دو سال کاملا متروکه می شود و نهایتا از بین می روند. هر روز صدها دامنه برای وب سایت ثبت می شود اما تا حالا این سوال از خودتان پرسیده اید که چرا فقط درصد بسیار کمی دوام می آورند؟ مگر در ابتدا اشتیاق فراوان نداشته اند؟ مگر در ابتدا تلاش نکرده اند و وقت و انرژی خودشان را صرف نکرده اند؟ پس چی شد که روزانه این همه کسب و کار نوپا از بین می روند؟ مگر آن ها ایده نداشتند؟
همه این موارد را می توان در یک کلمه خلاصه کرد که این افراد دچار ذوق زدگی شده اند و به جای خودشناسی مستقیما سراغ فضای مجازی رفته اند و بعد متوجه شده اند که نمی توانند با این فضا ارتباط برقرار کنند. خب حالا شما یه کم اخم هات را باز کن چون با خواندن این متن قرار نیست به سرنوشت آن افراد دچار شوید. پس فعلا تا چند روز ایده را کنار بگذارید و خودتان را موشکافی کنید. برای این که دوباره گویی نشود پیشنهاد می کنم که مقالات زیر را بخوانید.
خودشناسی چیست؟ راهی برای لذت بردن واقعی از زندگی
اگر ایده شغلی من کپی شود چه کار کنم؟
نکته اول این هست که بسیاری از افراد آنقدر که نگران کپی شدن ایده خود هستند، نگران موارد دیگر نیستند. ببینید، در دنیای کسب و کار امروز هیچ ایده ای مخفی نمی ماند. سوال من از شما این هست که تا کی می خواهید این ایده برای شما مخفی بماند؟ شاید جواب شما این باشد که تا به نتیجه رسیدن ایده. کافیست ایده های قوی را مشاهده کنید که حتی چند سال پس از انجام و مستحکم شدن رقبای زیادی پیدا کرده است. بنابراین این قدر نگران نباشید و روی پروژه خودتان کار کنید.
اما نکته دوم که مهم هست این هست که اگر شما گام اول یعنی خودشناسی و این که چقدر این کار مناسب شما هست را برداشته باشید دیگر تقریبا کاری از رقبا بر نمی آید. نه این که بگویم هیچ تاثیری ندارند بلکه نمی توانند شما را از قله پایین بکشند. این نکته را به یاد داشته باشید که:
ایده شغلی من چه مقدار سرمایه لازم دارد؟
برای هر ایده یک سرمایه لازم هست. مثلا برای راه اندازی یک کسب و کار آموزشی محور از طریق اینترنت شما تقریبا به 2 الی3 میلیون نیاز دارید. البته برای این که سریع تر رشد کنید لازم هست که بیشتر سرمایه گذاری کنید. برای ایده های شغلی دیگر شما باید مواردی مثل مواد اولیه، هزینه تبلیغات هدفمند، حداقل نیروی کار و … را برآورد کنید تا بتوانید تصمیم بهتری بگیرید و دقیقا به ایده شغلی شما بستگی دارد.
آیا می توانم چند ایده شغلی را هم زمان انجام بدهم؟
تقریبا خیر و این کار توصیه نمی شود. این کار باعث می شود توان و انرژی شما بسیار گرفته شود و کم کم کسب و کارهای خودتان را رها کنید. بنابراین از اول سعی کنید روی یک ایده متمرکز شوید و اگر بعد از اقدامات مناسب به نتیجه نرسیدید بعد شروع به راه اندازی ایده دوم خود کنید. البته درصورتی که مراحل خودشناسی، بازارشناسی و … را به خوبی انجام داده باشید همان ایده اول شما به نتیجه خواهد رسید.
ایده جدید شغلی از کجا می تونم گیر بیارم؟
در یک مقاله مستقل که یکی از دوستان درباره ایده کسب و کار پرسیده بود این مورد را به صورت کامل توضیح دادم که می توانید از طریق لینک زیر آن را مطالعه کنید.